2007/12/21

Doma v strednej postkomunistickej Europe

Konecne som doma, doma v strednej Europe, medzi postkomunistickymi krajinami, kde sa kradne, kde kazdy kazdeho podvadza, kde zije zopar kokotov ktori velmi radi okradaju ludi.
Minimalne Clement bude mat takyto pocit zo svojej cesty po strednej Europe. Dorazil som do Prahy na letisko, zapnem si mobilny telefon a asi za 2 minuty mi vola niekto z premna zatial neznameho slovenskeho cisla. Sice Europska Komisia nariadila mobilnym operatorom znizit ceny za roaming, ceny su este stale nekrestanske. Zdvyhnem to, ozve sa na druhej strane nejaky cloviecik ze pozna mojho kamarata z HongKong_u (najprv som v soku ze aky kamarat, co ako kedy kde ako ...) pricom pokracuje s tym ze Clementa okradli!!! Ihned som si prelozil svoju SK Orange kartu do mobilu a zavolal im spat. Nastastie mu vraj ukradli len fotoaparat a nejaky mensi obnos penazi.
Dakujem dotycnym kokotom ktori robia uplne super reklamu pre Europu a pre nas. Gratulujem im. Mali by dostat vsetci po povraze. Niekedy sa mi zda ze u nas je to presne naopak ako vo Finsku. Mozno sa pametate na tu prihodu kedy moja tutorka nasla na ulici nejaku kluc a bola uplne mimo ze ona ten klucik neodniesla rovno na policiu, ale najprv isla na nejake stretnutie, ktore mala naplanovane a az potom odniesla kluc na policiu ... ak by ho niekto hladal, tak ho najde. Si viem zivo predstavit niektorych Finov ktori by sa zachovali rovnako (odniesli by to na policiu) aj keby nasli na zemy len tak povalujucich sa 100EUR.
Som doma a (som rad!)^(-1).

Dokoncenie: Nakoniec vsak vsetko dopre dopadlo. Clement stravil u nas 2 dni, spoznal moju rodinu, ludi okolo a ochutnal medzi inymi aj nasu Kofolu. Ked ju milujes nie je co riesit.

Žiadne komentáre: