2007/10/13

Druhy den u Antti_ho

Dnesny den som stravil dalsim spoznavanim Finskej kultury :)
Boli sme po pozriet do dvoch lokalnych "second-hand-shopov" ktore funguju nejak takto: prinesiete tam veci ktore uz "nepotrebujete", vylozite ich do niektoreho vykladu (ten si mozete prenajat) a na kazdu vec nalepite informacny papierik ktory hovori popisuje dany produkt a jeho cenu. Je zakazane robit to komercne - predavat nove veci, nove saty, ... Ked pridem domov tak mozno otvorim u nas takyto typ obchodu :-D Mozete tam najst niekedy celkom zaujimave a cenne veci ktore povodny vlastnik uz nepotrebuje (hlavne zberatelske veci).
Potom sme boli navstivit sestru Antti_ho mami kde oslavovali 15te narodeniny ich syna ktory je ale bohuzial na vozicku :-( Po Anglicky velmi nevedel takze sme sa rozpravali cez 3. osobu :) Boli sme ponuknuty cokoladovym kolacom ktory bol cely z cokolady a na vrchu mal hrubu vrstvu veeeelmi dobrej cokolady :)
Dnes sme navstivili aj ich chatu (summer cottage) - je vo velmi peknom prostredi :) Cesta ku chate je cez les, a co ma najviac prekvapilo bolo ze v lese mali dopravne znacky a dokonca nazvy "ulic" :) Chata je postavena z dreva (tak ako skoro vsetky domy) a je hned pri mori :-)
Po navrate z vyletu som bol doma ponuknuty "vecerou" - vraj tradicne Finske jedlo - myslim ze to bolo bravcove maso + cibula + mrkva + nieco ine + varene v rure :) Bolo to velmi chutne a urcite si vypitam aj recept ;)
Koniec dna sme zakoncili saunou :) Sice len 80C tam bolo ale bolo velmi dobre :)

Žiadne komentáre: