2007/11/09

Odpojit notebook a hacknut WiFi siet

Odkedy som vo Finsku tak dnes odpajam 2x notebook z domacej elektrickej siete a prenasam do skoly kde bude meeting k Edinet projektu.
Zo zaciatku mi nebolo jasne o com sa chcu rozpravat od 9:00AM az do 18:00PM ale nakoniec ten casovy priestor bol akuratny a obsiahol len zakladne diskusie k projektu. Kedze notebook bez pripojenia na Internet a citania emailov nie je plnohodnotny tak som sa musel nejako pripojit na Internet. V skole mame WiFi siet na ktoru sa mozem pripojit s pouzitim svojho skolskeho prihlasovacieho mena/hesla. Ale to by bolo priliz jednoduche :-) Uplne nahodou som zistil ze ak si nastavim pevnu IP adresu na WiFi sietovke (192.168.1.254/24, gw:192.168.1.1) tak ziskam priamy pristup na Internet :-D Bez potreby zadavat hociake meno/heslo :-)
Veceru sme mali vo vedlajsej budove oproti skoly kde podavali opat nejake Finske jedla. Tentoraz mi ale to druhe jedlo velmi nechutilo, skor naopak - boli to nejake parky z americkeho losa a mno ... neboli zle ale dajte si radsej nieco ine :-)

... a co som sa dnes dozvedel - to by ma ani vo sne nenapadlo a predpokladam ze ani nikoho od vas - postavit saunu v starom asi 70m nepouzivanom komine - chimney sauna :-) Komin ktory je hned oproti nasej skole ma v sebe saunu!

Žiadne komentáre: