2007/11/06

VISA je VISA

Uz davnejsie som pisal o tom ako si nejaka starsia babka obnovovala kredit na autobusovej karte u vodica autobusu a platila kreditkou.
Dnes som si to vyskusal aj ja na vlastnej kozi :-) Platnost mojej autobusovej karty (alebo kredit na karte) vyexpirovala pred 2 tyzdnami (doteraz som pouzival bicykel na transport) a po nastupe do autobusu som sa teda opytal vodica ci mi moze dobit moju kartu - vraj ano. Tak som mu podal teda autobusovu kartu a Visa Electron ktoru mi vydala tunajsia banka Nordea k mojmu uctu a s ktorou som chcel platit. Vsetko natukal, dobil kredit a potom "ohhh, jaaaaaj, but it's not possible to pay with VISA Electron :-(" (v preklade ze s VISA Elektron kartou sa neda platit). Nastastie som vytiahol z penazenky hned original ebmosovanu VISA kartu s ktorou to islo bez problemov :-)
Takze ponaucenie pre vsetkych: Ak idete niekde do zahranicia tak si nechajte vo vasej banke vydat k vasmu uctu ozajstnu "kreditnu" kartu - original embosovana VISA. Rozdiel medzi original VISA a VISA Elektron spoznate v inom logu a v tom ze od vas banka za vydanie karty stiahne asi 700SKK :-)
A dneeeeeeeeeeeeeees vecer tu konecne zacalo poriadne snezit :-) Tesim sa na rano :-D

Žiadne komentáre: