2007/09/05

Chcete sediet pri okne?

Dnes poletim domov :) Sice len na zopar dni a skor to bude vyzerat ako sluzobna cesta ale ajtak je to celkom dobre :)
Ranne vstavanie aj dnes znamenalo problem (svet by sa mal posunut aspon o 4 hodinu dopredu), ale kedze som si nemohol dovolit zmeskat autobus tak som vysiel na autobusovu zastavku etse aj s nejakym predstihom. S MHD spojom som dosiel na zeleznicnu stanicu odkial odchadzaju aj autobusy. Tam som cakal asi pol hodinu pokial prisiel autobus (9:30), nastupil som, kupil som si listok a uz som sa viezol na letisko z kodovym oznacenim JYV.

Po prichode na letisko a check-in_e (super, batozinu mi poslu priamo z do Kosic) som opat musel cakat, pravdepodobne asi dalsich 30 minut. Tunajsie letisko vyzera ako letisko pre cmeliaky. Male letisko, jedna mala budova a to je vsetko. Takze ziaden entertainment tu nebol :( Z JKL do Helsink sme isli vrtulovym lietadlom a sa mi paci na nich to ze oproti prudovym lietadlam maju pri startovani vacsie zrychlenie. Mozno sa mi to len zda ale naozaj vas to asi viac pritlaci do stolicky ako prudove lietadlo. Po prichode do Helsink ma cakalo dalsie dlheeeee cakanie, tentoraz az 4 hodiny. Ubehlo to ale celkom dobre kedze som nasiel elektricku zastrcku na notebook a bol som aj na mensich nakupoch v ramci ktorych som kupil aj udeneho lososa (13.7EUR) :) Pomaly sa zacal blizit ztv. boarding time pocas ktoreho sa uz nastupuje do lietadla. Ked sme uz vsetci ktori cestovali do Prahy stali pri gate 31B tak odznela hlaska ze let do Prahy bol presunuty na gate 21. Tak sa masa ludi so zvysenym tempom presuvala ku gate 21 odkial sme konecne nastupili do lietadla. Radovali sme sa ale priskoro :( V lietadle sme musel dalej cakat asi 50 minut pre nejake problemy na letisku (nastiastie nie s nasim lietadlom :)). Prichod do prahy - takto tvrdo som este s lietadlom este asi nepristal, pristaval, pristaval a naraz s takym razom sme boli na zemy. A tam ma cakalo dalsie 4 hodinove cakanie v ramci ktoreho som opat nasiel elektricku zastrcku :) Tentoraz som cas ale stravil citanim novim a nejakym kniziek. Lietadlo do Kosic meskalo, a co je na tom najhorsie, nechali nas cakat asi 20 minut pred gate, a potom este dalsich 15 minut v autobuse so zatvorenymi dvedami :( Vraj preto lebo lietadlo prislo do Prahy z predchadzajucej cesty neskor a museli ho dotankovat. Takze do Kosic som prisiel s dlhsim meskanim. Tu ma uz cakali rodicia :)
Dnesny den sa teda takto skoncil a zajtra uz musim ist do tatier na konferenciu Iceta 2007 kde bude meeting k jednemu projektu na ktorom robim :)
Ahhh, a skoro som zabudol: Hadajde kde som sedel v lietadlach ktore som dnes vystriedal :) Samozrejme pri okne :) A preto ma tak napadlo: Ked chcete sediet v lietadle pri okne, tak kupte letenku aj pre mna a ja vam moje miesto pri okne rad poskytnem :)

Žiadne komentáre: