2007/09/21

Dalsi International Experience

Dnes som bol pozvany nasou ucitelkou International Skills (Tarja) na stretavku so studentami z fakulty Prirodnych zdrojov (doslovny predklad Institute of Natural Resources). Vraj tam nemaju ziadnych medzinarodnych studentov a preto kazdy rok usporiadavaju mensi meeting kde sa stretnu medzinarodni studenti so studentami z danej fakulty. Dana fakulta patri sice pod nasu polytechniku (JAMK), sidli ale zopar km dalej od mestecna Jyvaskyla - konretne v mestecku Tarvaala.
Stretnutie sa zacalo o 10:00AM, kazdy sa predstavil a potom sme sa zacali rozpravat o rozdieloch medzi Finmi a inymi narodmi - konkretne medzi tymi z ktorych boli medzinarodni studenti. Ja som im povedal o mojej "zvlastnej" skusenosti s pozdavom vo Finsku - tu sa ruky velmi nepodavaju a uz vobec nie bozk na lice - a prave to som raz urobil :) Ale aspon som spustil smiech v ucebni pri rozpravani o mojej finskej skusenosti :)
Po dobrom obede, bola ako atrakcia pripravena prehliadka mliekarne Valio, ktora je najvacsia mliekaren vo Finsku. Dokonca dovazaju mlieko a mliecne vyrobky aj do okolitych krajin.
V ramci prezenracie som sa dozvedel dalsiu zaujimavost: Fini su 2. v poradi na svede v jedeni zmrzliny :) V krajine kde je obrovska zima, leto nepozna 30 stupnove teploty a ajtak tu zjedia az tak vela zmrzliny ze su 2. na svete :) Hadajte kto je prvy v jedeni zmrzliny? - USA :-D Mozno aj to bol dovod preco som si dnes v obchode kupil kelimok zmrzliny a pri pisani tohto prispevku ju prave konzumujem :)

Žiadne komentáre: