2007/08/28

Uz mam internet

Utorok, 4. den prec z domova. Dnes je upsany den. Povodny plan bol ist do mesta vyplatit ten Survival Kit, ale dnes to nebude. Mozno zajtra.
Vacsinu dna stravim pri PC, pozriem nejaky film a nic moc.
Na veceru si varime cestoviny :) Skusame jest cestoviny so slahanym vajcom na cibule :)
Pomaly sa ucime ako varit, zatial sme ale kucharsku knihu nemali v ruke. A zacina mi chybat polievka. Tu nejedia polievku vobec. Nastastie sme nasli v Lidli instatne polievky takze budem mat co papat :)
Dnesny vecer prekecam so spolubyvajucim (z Honk-kong_u) a dozvedam sa zaujimave veci o Cinstine, napr. ze v Cine hovoria po Mandarinsky a v Honk-Kong_u po Kentonsky (alebo ako sa to pise). Ze kazdy cinsky znak znamena jedno slovo. Cize predtym ako zacnete citat cinske knihy musite poznat vsetky slova :) Vraj sa niektore daju intuitivne zistit, ale ajtak musite mat minimalne slovnu zasobu 2000 slov a vediet ich prislusne znaky. Nepisu zlava do prava, ale z hora dole. A knihy sa nelistuju v smere do prava, ale do lava :) Hehe ukazal mi jednu knizku ktoru som zacal listovat a hovorim ze "pekna knizka" a on mi ju potom otocil o 180 stupnov lebo vraj ju drzim opacne :) Knizka mala ale pekne motto ktore bolo nastasie aj v Anglictine: "You hold a piece of me, no matter who you are with." Mimochodom este som nehovoril ze on studuje nejaky Management (ekonomicky smer) a chce dalej studovat MBA. Zatial je v bakalarskej casti studia tak dufam ze sa mu bude darit :) Inac zacinam mat pocit ze som tu jediny kto uz studuje Ms. (Ing.) a stale ked poviem ze ja som v poslednom rocniku Ms. (Ing.) studia tak sa na mna kazdy pozrie ako keby som bol nejaky znamy spevak :) Ale podla toho co sa dozvedam je velmi tazke dostat sa z niektorych krajin takto na nejaku zahranicnu skolu. Skoda ze u nas o tuto moznost nejavia studenti zaujem :(

Žiadne komentáre: