2007/08/31

Dnes bude pizza a bike

Na dnes som sa dohodol s Atte_m ze pojdeme spolu namiesto obeda na Pizzu. Tak sa teda aj stalo.
V pizzerii si objednate pizzu (vsetko bolo vo Finstine takze som si nechal poradit) a potom opat pristupite k salatovemu pultu a naberiete si tanierik salatu s nejakym dresingom :) Pekne, toto by mali zaviest vseobecne aj u nas :)
Na finske pizze si treba zvyknut - ani nie tak na ich chut lebo ta je podobna nasim, ale skor na velkost :) Na velkom taniery vam prinesu pizzu ktora precnieva z kazden strany asi o 4cm :) Robi to potom trosku problem konzumovat taku pizzu lebo neviete ako ju zacat krajat ;) Odpocuram ju zohnut na jednej strane a potom posunut na trosku dalej aby sme ju mohli rezat :)
Nakoniec som ale nechal kusok pizze ktoru som uz nedokazal zjest.
Rozlucili sme sa a pobrali domov. Predtym ako by som siel domov som sa zastavil v Banke otvorit si ucet. Zvolil som si (poradili mi) banku Nordea. Na otvorenie uctu som potreboval pas, doklad o tom ze som student v JKL a adresu lokalneho bydliska. Hned pri otvarani uctu mi zriadili aj internet banking (poznaju to pod pojmom "net banking") ku ktoremu mi vydali zvlastnu grid kartu z ktorej som bol najprv trosku paf. A kreditnu kartu Visa Electron mi zriadili za polatok 1EUR/mesiac.
Z bankomatu (tu sa to vola OTTO) som si vybral este nejaku hotovost a siel domov.
Podvecer som sa vybral za Ron_om kupit si bike. Vyskusal som rozne ktore tam mal, ale prvy ktory som skusal to vyhral :) Pritom ako som skusal bicykle prisla aj jeho priatelka (ci manzelka?) a my sme sa s Ron_om dohodli ze ked pride tak sa ku nej pridovorim v Slovencine :) Len aby bola sranda, lebo hovorila ze vraj vie aj po Slovensky :) Tak ked som povedal ze "Ahoj, ja som Jozo" tak bola najprv trosku zaskocena ale potom odpovedala po Slonesky "Ahoj , ja som Katka" :) Spat na Myllyjarvi som odchadzal uz na svojom bike, a tu ho mam uskladneny v "garazi". Zajtra bude teda bicyklovacka :)
Dnes bola este vecer party s Polskymi chalanmi a dievcatami :) Boli sme spolu asi 8 na ich izbe, oni kecali po Polsky ja po Anglicky :) Ale potom sme uz vsetci rozpravali po Anglicky :)

Žiadne komentáre: